Banner Giveaway


WhoHAA.com

WhoHAA.com
KLIK SINI UNTUK KETAHUI LEBIH LANJUT TENTANG LAMAN WEB WHOHAA.COM :)

Wednesday, 26 November 2014

Jom kenali laman web WhoHAA.com

Hai Assalammualaikum.

Sebenarnya aku dalam mode hiatus sekarang ni tapi aku gagahkan jugak taip entry ni walaupon jari aku dah bengkok-2 sebab rasa awkward bila menaip. Tak tahu nak guna aku ke saya ke kami kitek ke haha lol.

Aku tak update giveaway tapi nak cerita dan kongsikan pasal laman web whohaa yang aku rasakan sangat berbaloi untuk daftar tapi perlukan tahap kesabaran yang tinggi untuk dapatkan benefitnya. Mari mulakan /drum roll/

Laman web whohaa iala tempat dimana korang boleh TEBUS ITEM yang GEMPAK secara PERCUMA tanpa perlu mengeluarkan apa-apa bayaran. Ehh ? Takyah bayar ? YA, tak perlu keluarkan duit, cuma perlu kumpul point banyak-2. Macam mana nak kumpul point ? Dengan menjawab soalan-soalan yang diberi. Cuma perlu daftar dan mula kumpul point dengan menjawab soalan yg diberi dengan tepat. Ehh peliknya. Masih tak faham sistem WhoHAA ?


Macam ni lah cara WhoHAA bekerja. Lebih kurangsama dengan 8share, cuma bezanya WhoHAA pakai point tapi 8share pakai duit. Bila dah daftar, setiap hari kena login dan tengok soalan apa yang disediakan, jawab berdasarkan info yg diberi dan kita akan peroleh point. Dengan point banyak-2 yang dikumpul tu, kita boleh redeem item yang gempak-2 secara percuma seperti Samsung Galaxy Camera, voucher, Powerbank and etc. SECARA PERCUMA BEB ! Soalan yg dia bagi pon tak susah :)

Apa yang kita perlu buat ialah sabar dan kumpul point dengan banyak. Sebab kalau nak redeem item yang gempak-2 tu memang perlukan point yang banyak gak ahh aku tengok. Tapi takpe, usaha tangga kejayaan :) Bukan senang dapat barang free kan. Tapi bila dah daftar, kena rajin check whohaa setiap hari sebab dia akan tukar-2 soalan dan kena rebut untuk jawab soalan dengan secepat mungkin, kalau tak.....


Sentap mak nak bila baca ni. Menangis tak berlagu cekk dah rugi point disitu T_T 
Tertarik ? Mehh sini nak ajar dari 1st step macam mana nak bermain dengan laman web whohaa ni.


CARA REGISTER LAMAN WEB WHOHAA.COM

 Click pada image di bawah.
Home

 Penuhkan maklumat peribadi anda.


 Tick pada kotak agree to the terms and conditions dan click button create account




Anda telah selamat mendaftar di whohaa ! 


CARA UNTUK MENJAWAB SOALAN, KUMPUL POINT AND ETC

 Pilih salah satu iklan mana yang ingin anda jawab. Macam di bawah.



 Baca dulu info yang diberi sebelum menjawab soalan. ( tapi saya baca soalan duru baru cari jawapan dari info xD )


 Kemudian, scroll bawah sikit dan jawab soalan yang diberi dengan info yg telah kita peroleh.


Kalau jawapan anda tepat, anda telah berjaya memperoleh sejumlah point ! ^^


ANTARA BARANGAN YANG BOLEH DI REDEEM / DITEBUS




CARA UNTUK CHECK JUMLAH POINT YANG TELAH ANDA KUMPUL

 Click pada button My Account yang berada di bahagian atas sekali sebelah kanan.

Antara point yang telah diterima oleh saya :

Sikit je hehe xD

Sekian, sampai di sini sahaja. Kalau ada apa-2 tak faham pasal WhoHAA ni tanyalah saya tak makan orang sebab saya tahu saya explain macam minachi jual kain ok bye Assalammualaikum.




Tuesday, 25 February 2014

CONTES AND GIVEAWAY BLOG - HIATUS MODE ON


Hye I'm hiatus for a while due to PT3 examination and WILL BE BACK SOON. If you love joining contest or giveaway, you can follow my blog cause I create this blog particularly to share a lot of contest and giveaway that organized by other bloggers. I guarantees that you will get a lot of benefits by follow this blog and participate in every contest that recommended in this blog. Hope you can wait for my return. Thank you :)



Have a click please !